Kako da izaberete odgovarajuću torbu za svaki dan?

Drage dame, morate da priznate – torbe (iliti tašne) su jedan od neophodnih detalja našeg outfita, gde god da krenemo; naša treća ruka. Najčešće su preteške, prepune svakakvih gluposti, bespotrebnih sitnica, za “ne daj Bože”, ali – ne možemo bez njih. Hajde, onda, bar da prilagodimo njihov izgled, veličinu i sadržaj svojim potrebama, da malo racionalizujemo stvari.

Kao prvo: ne bismo bile žene, kada nas ne bi privlačile firmirane trendi torbe i torbice modernog izgleda, koje sa stilom nose manekenke, ali i poznate dive, široko nam se smešeći se (online) stranica najčitanijih ženskih časopisa i portala…
I taj poriv za posedovanjem tako neke vredne, a moderne sitnice, koja je samo vaša, je sasvim normalan, ljudski, ženski…
Ipak, budimo iskrene, ono što izgleda lepo upakovano na fotošopiranim slikama, uopšte ne mora da bude (a najčašće i nije) praktično i korisno.

Zato je neophodno da izaberete tašnu u skladu sa svojim željama i po svojoj meri, ali držeći se nekih osnovnih principa.

Budite praktične!

Često ne možemo (ili ne želimo) da se striktno pridržavamo aktuelnih trendova. Svaka od nas ima svoj lični stil, pa ako se to poklopi sa nekim globalnim trendom – onda u redu, ako ne – baš me briga, furam svoj fazon. Mnoge od nas će, u prvom redu, biti praktične pri izboru tašne – da li mi treba za neki određeni događaj ili želim da mi bude pri ruci tokom cele jedne sezone?

Ako je u pitanju ova druga opcija, onda su najpraktičnije rešenje tzv. poštarske torbe.

Možda njihovo ime zvuči malo robusno i rogobatno, ali ne dajte se zavarati. Ove torbe su tokom decenija doživele pravu transformaciju i, u rukama preduzimljivih pripadnica lepšeg pola, postale upečatljivi modni detalji, ali i praktičan dodatak uz bilo koju odevnu kombinaciju. 

Poštarsku torbu možete da nosite na jedno rame, ali vam njen dugačak kaiš svakako omogućava i mnogo praktičniji način nošenja – dijagonalno, preko suprotnog ramena. Tako torba stoji čvrsto na mestu, nema potrebe za stalnim pridržavanjem „da ne sklizne“, a ruke vam ostaju slobodne, dok, u trci sa vremenom, jurcate po gradu i obavljate svakodnevne obaveze.

 

Veličina je itekako bitna!

Morate pažljivo da razmislite o tome da li velika tašna zaista odgovara vašim potrebama, ali i (ono na šta većina žena malo obraća pažnju) DA LI TAKVA TAŠNA IDE UZ VAŠU VISINU. Ako ste niskog rasta, tzv. „džepne Venere“, nošenje ogromne tašne može da vas učini neprimetnom, bez obzira na vašu trendi odevnu kombinaciju, savršenu šminku ili vrtoglavo visoke cipele.

Ljudi sa kojima dolazite u kontakt najčešće na prvi pogled primete mesto gde se završava vaša tašna. To je onaj deo tela koji je Dženifer Lopez, recimo, osigurala na 27 miliona dolara!

Loola’s savet plus: ako imate malu zadnjicu, birajte dužinu tašne koja doseže do nivoa vašeg kuka. Ukoliko ne volite torbe te dužine, onda je struk mesto dokle vaša tašna treba da dosegne.

Sa druge strane, OBRATITE PAŽNJU DA TAŠNA NE BUDE SUVIŠE MALA ZA VAŠE POTREBE, koje se, opet, s godinama menjaju.
Kada imate decu, da li birate predivnu „vintage“ torbicu u koju možete da smestite uglavnom samo mobilni telefon ili prostranu i sadržajnu tašnu u koju mogu da stanu raznorazne sitnice čisto da se nađu pri ruci (poput: karmina, kreme za ruke, vlažnih maramica, običnih maramica, žvaka, uložaka ili tampona, lekova protiv bolova…Treba li uopšte dalje da nabrajam?)?

Elegantna crna tašna za sva vremena ili više torbi u trendi bojama za svaku priliku?

Najčešća boja torbi koju žene kupuju je crna. Neutralna je, praktična, ide uz gotovo sve odevne kombinacije, ne prlja se lako.

Ipak, za posebne događaje, izlaske ili čak i za različita godišnja doba, dobro je imati nekoliko torbi različitih boja. Pogotovo kada izlazimo iz hladne i sumorne zime u veselo i razigrano proleće, nešto nas jednostavno nagoni da se okružimo veselim raznobojnim sitnicama i tako ulepšamo dan i sebi i drugima.

A koja je torba kao stvorena za mene?

Ovde nema potrebe da eksperimentišemo ili primoravamo sebe da pratimo trendove.

Ukoliko već imate koliko-toliko definisan stil, sve što je potrebno jeste da vaša tašna prati taj stilNikako obrnuto! Ukoliko volite da se oblačite casual i opušteno, vaša torba će, takođe, biti neformalna i usklađena sa vašim stilom. Ako vam je posao takav da idete sa sastanka na sastanak po ceo dan, onda i torba mora da i odaje vašu poslovnost i eleganciju.

Da li će moj kućni budžet to izdržati? ☹

Da… Pitanje svih pitanja…

Neke žene su spremne da za firmirane torbice daju celo bogatstvo. Da li ste i vi jedna od njih?

Samo retke srećnice mogu da kupuju brendirane torbe, a da ni okom ne trepnu.
Izbor je na vama – da li ćete kupiti preskupu firmiranu torbu, a zatim gladovati jedan (ili više) meseci ili ćete naći neku prihvatljiviju opciju?

Scroll to Top