Šta nam diktira moda 2019. kada je reč o tašnama

Izbor prave tašne daje onaj finalni “perfect touch“ svakoj odevnoj kombinaciji i mislim da možemo sa sigurnošću reći da nama, ženama, u današnje vreme posao nije nimalo lak. Uz sve one velike, male, platnene, kožne, klasične ili ekstravagantne modele, postavlja se pitanje „Šta izabrati?“

Ukoliko ste, kao ja, pristalica nekih novih trendova, koji podrazumevaju vraćanje prirodi i prirodnim sastojcima, ove godine ćete biti na “slatkim mukama”, jer modu 2019., kada su u pitanju tašne, obeležavaju baš te i takve – torbe izrađene od prirodnih materijala.

Naša torba zaista može da bude zvezda naše odevne kombinacije i zato treba da je biramo sa velikom pažnjom, pogotovo ako hoćete da “skockate” neki special outfit za poseban, svečani događaj. Ipak, ne treba da zanemarimo ni preporuke velikih modnih kuća, kada su u pitanju aktuelni modni trendovi za 2019. godinu.

Gucci u prvi plan stavlja pletene modele tašni, bilo da su izrađene od kanapa, rafije ili slame. Nije bitno da li je reč o velikim tzv. Tote torbama, malim torbicama za preko ramena ili tzv „poštarskim“ torbama – u fokusu modnih trendova za 2019. su tašne izrađene od prirodnih materijala u njihovom izvornom obliku i prirodnim bojama.

Dior, sa druge strane, kao jedan od top trendova za tašne u okviru mode u 2019. izbacuje u prvi plan tašne neobičnog oblika (nekadašnje torbice za konjsko sedlo) u smelim kombinacijama dezena. U svoj top izbor su uvrstili i XXL torbe pod nazivom Dior Book Tote, što je, ustvari, luksuzna Dior verzija nekadašnje tzv. “poštarske” torbe.

U zaista izuzetno obimnoj ponudi “diorovskih” dostojanstvenih, skupocenih, šarenih, kaleidoskopskih (ili, kako oni kažu, “dioroskopskih”) i kakvih-sve-ne torbi, provuče se i pokoja skromna “boho” torbica, čisto da svet zna da je i Dior svestan modnih trendova tj. usmerenosti ka prirodnim materijalima, ali da će stara dama ipak da nastavi da tera samo sebi svojstven stil.

Da se, ipak, vratim nekim, za naše prilike (i novčanik), bliskijim brendovima.

U dobro nam poznatoj Zari, web stranica sa ženskim torbama je sva u znaku pletenog: tašne od tankih kožnih traka, oversized tašne od deblje vunice sa resama sa strane, tzv. clutch torbe od jute ili okrugle torbice od rafije koje se nose dijagonalno preko ramena.

Za vas, koji obožavate da boravite u prirodi i želite da se s vremena na vreme počastite obrokom rasprostrtim preko kariranog ćebenceta na nekoj zelenoj poljani, daleko od gradske vreve, na raspolaganju vam stoji i pletena piknik torba

Prirodne boje, prirodni materijali. Trendovi koji su već prisutni u ishrani i kozmetici, sada su i u modi 2019. našle svoje uporište.

I mnogi drugi brendovi, koji se, u suštini, fokusiraju više na prodaju odeće, ipak posvećuju i određenu pažnju tašnama.

Tako, Pull&Bear na svojoj web stranici sa tašnama stavlja u fokus prvenstveno torbe izrađene isključivo od prirodnih materijala. Ima ih raznih, jako su lepe, a cene su im veoma pristupačne.

Ni Stradivarius ne zaostaje – tašne različitih veličina i oblika, sve izrađene od rafije, odmah zapadaju za oko kada uđete na stranicu njihovog e-shopa posvećenu ovom aksesoaru.

I u Mangu ljubitelji tašni izrađenih od prirodnih materijala mogu naći ponešto za sebe. XXL tašne od jute, okrugle torbice od bambusa ili trske, pletene mrežaste torbe za svaki dan…Ili kao first minute priprema za odlazak na more. Zašto da ne? Uhvatite “niski start” dok je vreme.

Scroll to Top