Šta vaš novčanik govori o vama?

Malo intimno carstvo – novčanik. Šta sve tu množe da se krije? Zapravo, dosta! Naravno, tu su vrlo očigledne stvari – gotovina, sitan novac, kreditne i debitne kartice, lična karta i vozačka dozvola.

Ako se radi o ženskom novčaniku, dodajte na to mogućnost da se tu nađe i mini ogledalo, ili neka ceduljica.

Žene obično stavljaju svoje novčanike u torbu, a muškarci u džep pantalona. Neke dame odustaju od torbe i jednostavno nose novčanik veći od uobičajenog koji se često naziva torbicom. U svakom slučaju, novčanici su sveprisutni i pokazatelji su navika njegovog vlasnika.


ručno rađeni novčanik

Novčanik je vaš uvod.

Zamislite sledeći scenario:

Sedite u kafiću na neformalnom sastanku sa kupcem koji ima potencijal da postane veliki klijent, ako sve bude u redu. Nakon malo razgovora, izvadite izmučen i prepunjen novčanik kako biste pronašli svoju vizitkartu i predali klijentu.

Šta mislite – da li ste stvorili dobar prvi utisak? Da li će potencijalni klijent zaista postati vaš klijent?

Teško, složićete se.

Da, novčanik je mnogo više od mini prostora za vaše stvari. Kao i stanje noktiju i cipela, vaš novčanik govori mnogo o njegovom vlasniku.

Evo par pitanja, koja odmah sebi treba da postavite:

Kako vaš novčanik izgleda spolja?

Koji je sadržaj vašeg novčanika?

Ženski novčanik

Upadljivi spoljašnji logotip sa prednje strane kaže da volite brendirane stvari i smatrate ih prestižom. Važno vam je da ostavite upečatljiv prvi utisak. Volite komfor i luksuz.

Novčanik od čiste kože kaže da ste klasični tip koji voli tradicionalne vrednosti. Ne marite puno za aktuelne trendove u modi već birate komade koji su univerzalni .

Novčanik od sintetičke kože čvrsto vas stavlja u odeljak „ne obraćam puno pažnje na novčanik”. Moda nije polje vašeg interesovanja i relaksirani ste po tom pitanju.

Ručno izrađeni novčanik u limitiranoj seriji poput Loola’s govori da ste osoba koja ceni efektne komade i radionice sa handmade proizvodima. Volite efikasnost u modi, umetnički ste orjentisani i imate poseban stil.


Ručno rađeni novčanik

Koje tajne krije Vaš novčanik kada je njegov sadržaj u pitanju:

Ne znate koliko novca ima tamo, budući da je vaš novčanik pun zastarelih računa i zgužvanih cedulja. Kad je novac u pitanju, vi ste potpuno nezainteresovani za materijalno, više ste duhovni tip, oslanjate se na intuiciju i snove.

Tačno znate koliko novca je u novčaniku sve do poslednje kovanice. Sve vaše novčanice pažljivo su odvojene i vode se redosledom od veće ka manjoj.  Vi uvek imate plan B. Uravnoteženi ste i pažljivi. Ponekad previše uravnoteženi i previše pažljivi.

Previše priznanica u novčaniku govori  da biste želeli da znate kuda se Vaš novac kreće, ali nemate srca ni izdržljivosti da započnete.

Tajni džep sa novčanicom veće vrednosti kaže da mrzite da se zadužujete.

Previše kreditnih kartica, ali bez debitne kartice – živite za danas a o novcu ,,ćete misliti sutra”.

Ne morate biti Šerlok Holms da biste prepoznali koji ste tip. Posmatrajte svoju ličnost kao zagonetku s nizom otkrivajućih tragova. Psiholozi će vam reći da su ključni pokazatelji ličnosti i ponašanja neke osobe skriveni u njenim privatnim zonama, malim i naizgled bezopasnim aspektima njihovog života.

Novčanik je vrlo lični predmet, privatni prostor osobe i stoga nosi mnogo informacija.

Zato pažljivo birajte aksesoar i vodite računa o svom stilu.A ako želite da ostavite utisak i privučete poglede svaki put kada izvadite svoj novčanik, preporučujemo neki od ručno rađenih primeraka iz naše ponude.


Zavirite u Loola’s svet

Scroll to Top